Piratliga sprängd i Polen

Polisen beslagtog 54 000 cd och dvd hos stor piratliga i Warszawa.


Polisen i Polens huvudstad Warszawa har sprängt den hittills största ligan inom EU som sysslat med att producera och distribuera piratkopierad film och musik,

Genom samarbete med kollegor i andra länder har Warszawapolisen lyckats gripa ligan.

Totalt nästan 54 000 cd och dvd beslagtogs av polisen som grep fyra misstänkta, varav en 38-årig man som misstänkts vara ligaledaren. Mannen hade två formellt legala kopieringsföretag i Warszawa och Rybink i södra Polen. Han organiserade sedan spridningen av skivorna i västeuropa.

Ligan tros ha opererat sedan i höstas.

Bland de beslagtagna filmerna finns flera helt nyutkomna, som Slumdog Millionaire och The Wrestler, skriver DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.