Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tolv arresterade efter 84 barns död

Nyheter | 12/02/2009 15:39

Nu kan de få avtjäna 15 års fängelse.

LAGOS, Nigeria. I fredags berättade Nyheter24 om tandläkemedlet My Pikin som hittills dödat 84 barn i Nigeria. I dag säger nigerianska myndigheter att man arresterat tolv personer, som, om de fälls, kan få sitta de närmsta 15 åren i fängelse.

Fem av de gripna jobbar på företaget som framställde pratiet som innehöll stora mängder av dietylenglykol, ett lösningsmedel som vanligen finns i kylarvätska.

De resterande som greps var anställda på det företag som sålde dietylenglykol, säger Abubakar Jimoh, vice chef för Nigerias drog- och livsmedelsdepartement enligt CNN.

Sedan november 2008 har över 110 barn i Nigeria insjuknat. My Pikin ("Mitt barn"), ett läkemedel som lindrar besvär vid tandsprickning. De som får i sig dietylenglykol får ofta skador på njurar, hjärta och nervsystem, och kan vara livsfarligt, inte minst för barn.

Skrivet av: