Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk död i Australiens eldinferno

Nyheter | 14/02/2009 07:36

Kollega: Han var en sådan person som hade självförtroende till att göra vad som helst.

AUSTRALIEN. Svenske Isak Nilsson och hans hustru Kirstie dog i bränderna i Marysville nära Melbourne förra lördagen.

I ett försök att rädda sin villa spolade de vatten på väggarna och högg ner buskaget runt omkring. Men de hade inte en chans när den tusengradiga eldstormen drog in i samhället.

Isak, 44 år, och hustrun Kristie, 39 år, lämnar tre barn efter sig. Den yngsta av dem, dottern Amber, hjälpte Isak själv till att föda i hemmet.

"Han var enastående"

– Han (Isak) hjäpte till att sätta Amber till världen, men han nämnde aldrig för oss att han hade någon roll i det hela förrän mycket senare, berättar museipersonalen där Isak jobbade och fortsätter:

– För honom var det naturligt att en man skulle göra det. Han var lojal och därför var han också en superbra kollega, skriver Herald Sun.

Hans arbetskamrater berättar om hans goda humor och den stolthet han bar över sin svenska bakgrund. Ibland dök han upp på jobbet med två olika strumpor - en gul och en blå.

– Han började med omaka sockor redan i skolan. Isak älskade att vara annorlunda och se hur folk reagerade, berättar mamma Inger för Aftonbladet.

Isak föddes i Liberia i Afrika på 1960-talet. Ett kort tag bodde familjen i Jakobsberg innan de 1967 flyttade ner till Australien och blev australiensiska medborgare.

Skrivet av: