Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Geert Wilders tar Fitna på världsturné

- 14/02/2009, 12:40 -

Wilders är fast besluten om att visa upp sin bild av islam för väst.

I veckan stoppades han från att komma in i Storbritannien. Nu tar islamofoben Geert Wilders sin koranfientliga kortfilm på en tur runt jorden.

Det var i tisdags som den brittiska gränspolisen postade ett brev till den holländske lagstiftaren och filmskaparen Geert Wilders. Han blev tillrådd att inte åka till landet eftersom man ansåg att han utgjorde ett hot mot Storbritanniens säkerhet.

Som ett resultat av detta tar han sin film Fitna på en världsturné med början i italienska huvudstaden Rom.

– Detta event (i Rom) är en del av "möt jihad"-turnén som ska visa islam för vad det är; en ideologi som förespråkar terrorism, antisemitism och förtryck mot kvinnor, homosexuella och ickemuslimer, säger Wilders enilgt Haaretz.

Han har valt att starta i Rom eftersom han den 19:e februari där får mottaga Orianna Fallacis yttrandefrihetspris.

En av de första visningarna av Fitna, och den hittills största, hölls i Israel i december inför en grupp på 600 personer. Den visades samtidigt för det danska parlamentet i Köpenhamn och på flera ställen i USA.

Gert Wilders, som med sitt frihetsparti innehar nio platser i det holländska parlamentet, hade blivit inbjuden till det brittiska överhuset innan han plötsligt blev refuserad.

Geert Wildes kallar britterna för ynkryggar

Debatt i överhuset om Wilders från den 13/2

Skrivet av: