Lördag 31 Jul
Stockholm

Kinas största bloggare knivhuggen

"Det här är ditt eget fel. Du vet varför vi måste göra det här, eller hur?"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PEKING. ProState In Flames. Bloggen som drivs av vetenskapsjournalisten Xu Lai har skapat rabalder i Kina efter att Lai knivhöggs på en bokmässa i centrala Peking på lördagen.

Enligt the Southern Metropolis Daily hade han talat i ett par timmar och höll på att svara på frågor när gärningsmännen dök upp och tvingade in honom på toaletten, skriver Times. Vittnen berättar att de hörde knivmännen säga till Lai att "det är ditt eget fel".

När hans fru gick in på toaletten och försökte stoppa männen såg hon att den ene mannen höll i en kökskniv som han tänkte hugga i Xus hand. Männen flydde från bokmässan och är fortfarande på fri fot. En vän till Xu såg att han höll sig för magen och blödde. Ambulansen anlände till platsen och körde honom till sjukhuset där han fortfarande ligger och återhämtar sig, skriver The Guardian.

Xu är berömd i Kina för att han skriver sarkastiska inlägg och kommenterar kring sociala och politiskt känsliga frågor i landet som gjort sig ett namn på att censurera nyhetsmedier. Xu är dock inte ensam om att blogga på ProState In Flames.

I Kina finns inte internet utan Intranet:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela