Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiskebåt fast med sju ton kokain

Nyheter | 15/02/2009 22:16

Uppemot sju ton kokain har beslagtagits av Mexikos flotta.

Uppemot sju ton kokain, värt miljardbelopp i gatuledet, beslagtogs i helgen av Mexikos flotta. Samtidigt fortsätter rapporterna att strömma in om knarkrelaterade dödliga skottdraman i landet.

Fem besättningsmän greps i samband med bordningen av fiskebåten Olaf i Stilla havet i helgen, meddelade Mexikos president Felipe Calderón på söndagskvällen.

Båten var på väg mot USA med uppemot sju ton kokain i lasten. Att sådana mängder av den förbjudna drogen hittas på ett bräde är ovanligt till och med längs de stora smugglarrutterna i Latinamerika.

Kampen om herraväldet över det vita pulvret och dess miljardintäkter kostar liv varje dag i Mexiko, så även i helgen.

Natten till söndagen lät misstänkta kartellgangstrar kulorna regna över tre bostäder i den sydliga delstaten Tabasco. Sex barn och sex vuxna, varav en polis som kan ha varit målet för attacken, dödades.

I och runt det som kallas Mexikos mordhuvudstad, osannolikt våldsamma Juárez, har över tio människor skjutits ihjäl i helgen.

Bland annat dödades tre beväpnade män av soldater nära gränsen till USA, sedan ett knarkgäng legat i bakhåll för militären. Bakhållet kom efter blodiga strider tidigare i veckan i samma område, då knarkkartellerna kidnappade poliser och dödade flera människor. Armén svarade då med en offensiv som krävde cirka 15 liv.

Skrivet av: