Tretton nya mord i knarkkriget i Mexiko

Tretton människor dödades i går och i förrgår i kriget mellan knarkgäng i Mexiko.


Tretton människor dödades i fredags och lördags i kriget mellan knarkgäng i Mexiko. Sju dödades i Ciudad Juarez, nära gränsen till Texas. Staden har utnämnts till Mexikos mordhuvudstad där kriminella ligor krigar om kontrollen över den lukrativa knarksmugglingen till USA, världens största kokainmarknad.

I fjol dödades runt 5 300 människor runtom i Mexiko, trots att militären satt in över 36 000 soldater i kampen mot den organiserade brottsligheten. I januari i år dödades 463 människor varav 20 hittades halshuggna, vilket oftast är ett tecken på att de är offer i knarkkriget.

På lördagen hittades två halshuggna, men oidentifierade, kvinnor i en bil i huvudstaden Mexico City. En förbipasserande hade tillkallat polis efter att ha känt en underlig lukt från fordonet, där två kvinnokroppar hittades insvepta i en filt. Deras huvuden hittades i en kylväska intill.

Inslag om Mexikos knarkkrig

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.