Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tretton nya mord i knarkkriget i Mexiko

Nyheter | 15/02/2009 07:00

Tretton människor dödades i går och i förrgår i kriget mellan knarkgäng i Mexiko.

Tretton människor dödades i fredags och lördags i kriget mellan knarkgäng i Mexiko. Sju dödades i Ciudad Juarez, nära gränsen till Texas. Staden har utnämnts till Mexikos mordhuvudstad där kriminella ligor krigar om kontrollen över den lukrativa knarksmugglingen till USA, världens största kokainmarknad.

I fjol dödades runt 5 300 människor runtom i Mexiko, trots att militären satt in över 36 000 soldater i kampen mot den organiserade brottsligheten. I januari i år dödades 463 människor varav 20 hittades halshuggna, vilket oftast är ett tecken på att de är offer i knarkkriget.

På lördagen hittades två halshuggna, men oidentifierade, kvinnor i en bil i huvudstaden Mexico City. En förbipasserande hade tillkallat polis efter att ha känt en underlig lukt från fordonet, där två kvinnokroppar hittades insvepta i en filt. Deras huvuden hittades i en kylväska intill.

Inslag om Mexikos knarkkrig

Skrivet av: