Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tysk polis jagar svenska nazister

Nyheter | 16/02/2009 16:38

Tysk polis jagar tre svenska nazister efter brutal misshandel på parkering.

Tysk polis jagar tre svenska nazister som i lördags kväll fanns på plats när fem personer misshandlades svårt på en parkeringsplats i östra Tyskland.

Svenskarna reste tillsammans med tyska nazister i en buss och var på väg västerut från Dresden, där nazisterna hållit sin stora årliga demonstration på minnesdagen av de allierades terrorbombningar av staden 1945.

När bussen stannade på en parkeringsplats öster om staden Jena fanns där redan två bussar med motdemonstranter på väg hem. I de bussarna satt fackföreningsfolk och medlemmar i det tyska Vänsterpartiet.

Nazisterna attackerade motdemonstranterna, bland annat med ett flera kilo tungt isblock, och misshandlade fem personer En 42-årig man blev så svårt skadad av sparkar mot kropp och huvud att han fick en skallskada. Han skulle opereras under måndagen.

När polisen senare stoppade nazisternas buss hade den 41 passagerare, samtliga nazister från västra Tyskland plus de tre svenskarna. Mot samtliga har en förundersökning inletts om misstänkt våldsamt upplopp och grov misshandel. Enligt Spiegel Online är det ännu inte klarlagt om svenskarna deltog i misshandeln, men de söks för förhör.

Skrivet av: