Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Israel måste ge upp delar av landet"

Nyheter | 16/02/2009 20:25

Livni vill ge bort land i utbyte mot fred.

Tzipi Livni Israels utrikesminister och ledaren för Kadima, partiet som fick flest röster i valet förra veckan, markerar därmed en tydlig ståndpunkt från sin motståndare Benjamin Netanyahu. Tzipi Livni uppgav för högt uppsatta judiska ledare från USA att "Israel måste ge upp en del av sitt land för att kunna fortsätta vara judiskt och demokratiskt."

–Jag tror att Israel slåss för sin överlevnad, inte bara för att vi är den enda demokratin i Mellanöstern men också för att vi är den enda judiska staten i världen, berättade Livni för en delegation på cirka 100 judiska ledare för de stora judiska organisationerna i USA, skriver Haaretz.

Tzipi Livni vädjade även till USA att inte delta i antirasismkonferensen som hålls i april i Geneve i år. Israel, som redan har bojkottat den, menar att arabiska stater kommer att använda den som en plattform för att kritisera den israeliska staten.

Samtidigt har USA:s utrikesdepartement redan skickat diplomater för att delta i förberedelserna, skriver Haaretz.

Se en aktuell intervju med Tzipi Livni angående freden i Mellanöstern:

Skrivet av: