Elvaåring åtalad för mord

Dödade sin höggravida styvmamma.


PENNSYLVANIA, USA -- Jordan Anthony Brown var svartsjuk på sin pappas nya flickvän Kenzie Marie Houk. Han beväpnade sig och mördade den 28-åriga kvinnan som var gravid i åttonde månaden.

På lördagen åtalades pojken, efter lagar som gäller vuxna, för mord på kvinnan och hennes ofödda barn.

Elvaåringen ska enligt åtalet ha skjutit kvinnan i bakhuvudet med sitt eget hagelgevär som är av en modell specialgjord för barn. För sådana krävs ingen vapenlicens, skriver Fox News.

Försvarsadvokaten tvivlar på att pojken skjutit kvinnan. Han vill ha starkare bevis, det räcker inte med att skottskadorna visar att offret kan ha skjutits med pojkens jaktgevär, säger han.

Sedan han talat med pojken i fängelset säger sig advokaten ha en annan teori om vad som hänt.Vad pojken sagt ville han inte gå in på. Advokaten vill ha elvaåringen släppt mot borgen och fallet flyttat till en ungdomsdomstol.

Det var den mördade kvinnans sjuåriga dotter som kom med det mest komprometterande vittnesmålet mot pojken, skriver Times Online.

Tidigare under veckan åtalades en nioårig pojke i USA för att ha skjutit sin pappa och en annan man.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.