Stockholm

Läkare anhållen för barnamord

En läkare har anhållits misstänkt för att ha mördat en patient - en liten flicka.


Läs mer

SOLNA. En läkare har anhållits misstänkt för att ha mördat en patient - en liten flicka. Mordet misstänks ha skett på det Astrid Lindgrens barnsjukhus där läkaren arbetar. Kvinnan greps under måndagen och var då anhållen i sin frånvaro för mord alternativt dråp.

Enligt obekräftade uppgifter till tidningen misstänks den kvinnliga läkaren för ett så kallat barmhärtighetsmord, där motivet är att förkorta lidande.

Det var vid ett tidigare sjukhusbesök som flickan fått allvarliga hjärnskador på grund av misstänkt felbehandling. När barnets föräldrar sedan kom in med flickan igen i september förra året opererades hon för en sjukdom.

Men hon återhämtade sig inte som man trott. På sjukhuset beslöt man sig då för att genomföra en magnetröntgen, varpå flickan fick lugnande medel för att ligga stilla. Men sedan vaknade hon aldrig upp, skriver Aftonbladet.

I nuläget nekar kvinnan till brott.

– Jag vet fortfarande inte, trots att det varit förhör med henne, vilken gärning hon är misstänkt för, vad hon har gjort, säger kvinnans advokat Björn Hurtig.

För tillfället har varken Hurtig eller hans klient fått ta del av bevisningen.

– Vi har inte fått ta del av någon bevisning. Men jag har krävt av åklagaren att få ut så mycket som möjligt, det har vi bråkat om i dag, uppger Hurtig till Aftonbladet.

Nya förhör kommer att hållas under dagen.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.