Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Somalia erkänner utbrytare

Nyheter | 01/10/2008 16:15

Som tredje land erkände Somalia i dag de georgiska utbrytarrepublikerna Sydossetien och Abchazien som självständiga.

Som tredje land erkände Somalia på tisdagen de georgiska utbrytarrepublikerna Sydossetien och Abchazien som självständiga. Somalias regering förbereder att etablera diplomatiska relationer med Sydossetien och Abchazien så snart som möjligt, sade Somalias ambassadör i Ryssland på onsdagen. Tilläggas i sammanhanget bör att Somalia inte har haft en fungerande centralregering på över 17 år. Somalias nuvarande regering bildades som resultat av internationella fredsmäklarförsök 2006, men har dragits med omfattande interna stridigheter och har aldrig haft den reella makten.

Ambassadörens tillkännagivande kom mitt under ett uppmärksammat kapardrama i vilket somaliska pirater kapat ett ukrainskt fartyg. Örlogsskepp från USA och andra länder bevakar dramat. Ryssland meddelade förra veckan att ett ryskt fartyg också ska skickas dit.

Skrivet av: