Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ryskt krigsskepp mot Somalia

- 30/09/2008, 11:31 -

Nu ger sig även ryssarna in i spelet om det kapade MS Faina.

Det ukrainska skeppet Faina ligger kapat utanför Somalias kust. Ombord finns somaliska pirater, upp till 200 gisslan och en last med vapen – bland annat 33 stridsvagnar. Bland gisslan finns tre ryska medborgare.

Skeppet är omringat av stridsfartyg från USA och EU-länder. I fredags skickades även ett ryskt krigsfartyg till platsen – fregatten Neustrashimy. Neustrashimy betyder orädd eller utan fruktan på ryska.

– Den skickades på grund av ökningen av piratattacker, inklusive sådana mot ryska medborgare, säger Igor Dygalo som är den ryska flottans talesman.

– I framtiden kommer den ryska flottan att skicka sina skepp på regelbunden basis till områden där det föreligger fara för sjöröveri, sa Dygalo till den ryska tevekanalen Vesti-24.

Det är oklart när det ryska fartyget anländer till platsen. Men tanken är att den ryska fregatten ska stanna i området i två månader för att garantera säkerheten för ryska skepp.

Skrivet av: