Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ryskt krigsskepp mot Somalia

Nyheter | 30/09/2008 11:31

Nu ger sig även ryssarna in i spelet om det kapade MS Faina.

Det ukrainska skeppet Faina ligger kapat utanför Somalias kust. Ombord finns somaliska pirater, upp till 200 gisslan och en last med vapen – bland annat 33 stridsvagnar. Bland gisslan finns tre ryska medborgare.

Skeppet är omringat av stridsfartyg från USA och EU-länder. I fredags skickades även ett ryskt krigsfartyg till platsen – fregatten Neustrashimy. Neustrashimy betyder orädd eller utan fruktan på ryska.

– Den skickades på grund av ökningen av piratattacker, inklusive sådana mot ryska medborgare, säger Igor Dygalo som är den ryska flottans talesman.

– I framtiden kommer den ryska flottan att skicka sina skepp på regelbunden basis till områden där det föreligger fara för sjöröveri, sa Dygalo till den ryska tevekanalen Vesti-24.

Det är oklart när det ryska fartyget anländer till platsen. Men tanken är att den ryska fregatten ska stanna i området i två månader för att garantera säkerheten för ryska skepp.

Skrivet av: