Kairo: Bomben var hemmagjord

Bomben tog minst fyra personers liv.


KAIRO, Egypten. Polisen tror nu att bomben, som uppges ha tagit minst fyra personers liv under eftermiddagen, var hemmajgord. Ingen har ännu tagit på sig skulden för dådet, skriver BBC. Området har spärrats av.

– Jag låg och bad när det plötsligt small och folk fick panik och sprang ut från moskén. Då kom polisen och spärrade av huvudingången, och evakuerade ut oss genom baksidan, säger Mohammed Abdel Azim, 56 år, som var inuti Hussein-moskén enligt Daily Mail.

Moskén och dess omgivning myllrade av människor och turister. När panik utbröt samlades många – bland annat en stor grupp irländska turister, vid Mohammed Said's Al-Sinousi Café.

– Det var verkligen en jättesmäll. Alla duckade och sprang sedan åt olika håll. Jag förstod ingenting av vad som hände, säger caféägaren till Fox News.

– Smällen var så stark så att jorden skakade under oss. Vi låg på marken och jag såg en man med blödande rygg som sprang ifrån smällen. Jag såg en hand som var separerad från sin arm. Sönderslitet mänskligt kött..., berättar ett skärrat ögonvittne till Egypts Nile News TV.

– Söndagens attack kan få förödande konsekvenser för Egyptens säkerhetspolis. De har många fiender världen över och deras sätt att hantera situationen i Gaza har inte fått dem att öka i popularitet direkt, säger Christian Fraser som är BBC's utsände i Kairo.

Video från händelsen:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!