Tre gripna för Kairoattentat

Egyptisk polis grep i dag tre personer.


Egyptisk polis grep på måndagen tre personer som misstänks för inblandning i bombdådet i Kairos berömda basar Khan al-Khalili i söndags, som dödade en fransk turist och skadade 25 andra.

Flera andra har utfrågats som vittnen, uppger egyptisk polis.

Enligt vittnena kastade attentatsmännen sprängladdningen från ett tak ner på gatan.

Khan al-Khalili är en av Kairos mest populära sevärdheter. Marknaden ligger i 20-miljonerstadens centrala delar och är vanligtvis fylld av shoppande turister.

Det är oklart vem som ligger bakom attacken, men extremister i det nordafrikanska landet har tidigare angripit turismen med både bomber och skjutvapen. Khan al-Khalili drabbades 2005 av en attack liknande söndagens. Då dödades två turister.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.