Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brown förste europé hos Obama

- 03/03/2009, 20:32 -

Herrarna utbytte optimism om den ekonomiska krisen.

Både Gordon Brown och Barack Obama lät relativt optimistiska om den globala ekonomiska krisen när den brittiske premiärministern på tisdagen blev förste europeiske ledare att få träffa den nye USA-presidenten i Vita huset.

Under de kommande månaderna finns möjlighet till en global "ny giv", där alla världens länder kan reda ut och städa upp banksystemet, sade Brown till pressuppbådet när de båda ledarna satte sig ned framför smattrande kameror.

Obama kom med ett ovanligt öppet investeringstips.

– Det man börjar se nu är att vinst- och omsättningssiffrorna börjar nå den punkt där aktieköp är en potentiellt bra affär om man ser det i ett längre perspektiv.

Brown blir på onsdagen den bara femte brittiske premiärministern som får äran att tala inför USA:s samlade kongress.

Hans besök har föregåtts av en intensiv prestigekamp bakom kulisserna mellan europeiska ledare. Och de lär få slåss vidare om den omåttligt populäre Obamas gunst. I början av april kommer USA-presidenten till Europa, och frågan är då vem som får träffa honom och var.

Som det ser ut nu börjar han med ett toppmöte inom G20 i London den 2 april, för att sedan fortsätta till ett Natomöte i Tyskland/Frankrike 3-4 april, och avslutar med att träffa EU-ledare i Prag den 5 april.

Skrivet av: