Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mark Zuckerbergs facebook hackad

- 08/12/2011, 09:57 -
Här möter Mark Zuckerberg Barack Obama.
1 av 3

Här möter Mark Zuckerberg Barack Obama.

Faksimil Imgur

Mark Zuckerberg delar ut godis till barn.
2 av 3

Mark Zuckerberg delar ut godis till barn.

Faksimil imgur

Mark Zuckerberg tillsammans med sin flickvän i köket.
3 av 3

Mark Zuckerberg tillsammans med sin flickvän i köket.

Faksimil imgur

För att påvisa en bugg i Facebooks säkerhetssystem tog hackarna sig in i självaste Mark Zuckerbergs privata album och la upp bilderna på nätet.

Totalt har 14 privata bilder läckt ut på sajten imgur med rubriken: "Det är dags att fixa säkerhetsbristerna Facebook". På bilderna syns facebookgrundaren - Mark Zuckberg -  bland annat med USA:s president Barack Obama. På en annan poserar Zuckerberg i köket med sin flickvän.

Felet i säkerhetssystemet upptäcktes av medlemmar i ett bodybuildingforum som visade steg för steg hur man kan kolla på privata bilder. Enligt hackarna laddade de upp Zuckerbergs privata bilder för att visa på luckan i Facebooks säkerhetssystem.

"Tidigare i dag upptäckte vi en bugg i ett av våra rapporteringsflöden som tillåter människor att anmäla flera instanser av olämpligt innehåll samtidigt.", säger Facebook i ett uttalande.

Buggen gjorde så att vem som helst kunde se ett begränsat antal bilder av andra användares senast uppladdade bilder oavsett sekretessinställningarna för dessa.

Enligt BBC, som har frågat Facebook om de får publicera bilderna, kommer Facebook inte att göra något anspråk på upphovsrättsintrång.