Premiärministerfru omkom

Premiärministern i Zimbabwe skadades och hans fru omkom.


Zimbabwes premiärminister Morgan Tsvangirai skadades och hans fru Susan omkom, efter det att paret varit med om en allvarlig bilolycka på fredagskvällen svensk tid, detta rapporterar Ekot.

Morgan Tsvangirai, premiärminister och ärkerival till president Robert Mugabe var på väg till sitt hem när hans bil våldsamt träffades av en lastbil. Tsvangirai fördes skadad till sjukhus, men hans skador uppges inte vara allvarliga. Hustruns liv gick inte att rädda.

Orsaken till olyckan är ännu inte helt fastställd, men en källa inom Tsvangirais parti MDC säger att lastbilschauffören hade somnat vid ratten, och att paret Tsvangirai föll offer för olyckliga omständigheter.

Så sent som i förra månaden blev det klart med den regeringskoalition i Zimbabwe som det grälats om i många månader, Morgan Tsvangirai blev då premiärminister, medan Robert Mugabe behöll posten som president.

Vad fredagens tragiska olycka får för politiska konsekvenser för det redan svårt krisdrabbade Zimbabwe är ännu svårt att förutse, erfar Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

SEB-chefen: Dämpad efterfrågan på lån

Ett högre räntenetto, lägre kreditförluster och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfte storbanken SEB:s vinst mer än väntat i första kvartalet. Men efterfrågan på lån fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.