Gripen efter senapsattack i London

Ministern: Hon misslyckades med sitt budskap.


STORBRITANNIEN. Hon såg ut som en reporter med en kopp java i handen, på jakt efter ett par kommenterer. När så Storbritanniens näringsminister Peter Mandelson stiger ur bilen gick den 29-åriga kvinnan bort till honom och sa några vänliga ord. Men så plötsligt kastar hon upp en halvliter senap i ansiktet på honom. Nu har kvinnan gripits.

Attacken från i fredags utfördes enligt uppgifter av milijöaktivistgruppen Plane Stupid, som motsätter sig en utbyggnad av flygtrafiken.

– Det var ett stort steg för mig att behöva göra det här, men vi kan inte ha folk som Peter Mandelson som står och mottager applåder för klimatförändringar när han gått med på att bygga en tredje flygbana (på Heatrow) när han tidigare trakasserat andra för det, sa miljöaktivisten Leila Deen efter att han kastat iväg senapsdosen.

Mandelson sa efter attacken att han tyckte att Deen misslyckades föra fram sitt budskap.

– Hon hade så fullt upp med att kasta den där gröna soppan i itt ansikte att hon glömde att tala om för mig vad protesten syftade till, säger Mandelson enligt CNN.

Det var Plane Stupids andra attentat på en vecka. I tisdags bröt sig nio medlemmar in på Aberdeens flygplats i Skottland och försenade ett antal avgångar. Den brittiska regeringen röstade i januari igenom ett förslag som ger Heatrow flygplats rätten att bygga ut med en tredje landningsbana. Anledningen är att man vill öka kapaciteten, något som är väsentligt för landets ekonomi.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!