Norge bärgar fiskebåt

Bärgare fick sent i går kväll upp den sjunkna norska fiskebåten Marina.


Bärgare fick sent på söndagskvällen upp den sjunkna norska fiskebåten Marina väster om Andøya i Nordnorge. Fiskaren är dock fortfarande försvunnen efter förlisningen förra veckan.

Polisen och den norska haverikommissionen ska nu undersöka båten.

Det finns misstankar om att det ryska fartyget Mechanik Tjulenev sänkt fiskebåten, något som både fartygets befäl och rederi förnekat. Sista gången fiskebåten syntes till på radarskärmar var det ryska fartyget i närheten, sedan försvann den norska båten från skärmarna.

Det ryska fartyget ligger beslagtaget i norsk hamn medan utredningen pågår. Skrapmärken på fartygets skrov har hittats men det har inte gått att fastställa hur och när de uppstått.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.