Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

15 soldater döda i PKK-strider

Nyheter | 04/10/2008 10:04

23 PKK-medlemmar dödades också. (TT)

15 turkiska soldater dödades när rebeller från den kurdiska separatiströrelsen PKK attackerade en militärpostering i staden Semdinli i provinsen Hakkari i sydöstra Turkiet i fredags kväll, uppger en talesperson för militären. Ytterligare två soldater saknas.

Attacken är en av de värsta mot militären i år. 23 PKK-medlemmar ska också ha dödats i striderna.

Semdinli ligger nära gränsen till Iran och Irak. Turkiska styrkor har det senaste året genomfört flera operationer inne i norra Irak mot Kurdistans arbetarparti, PKK. Rörelsen anklagas för att anfalla turkiska mål med utgångspunkt från baser i grannlandet.

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan har begärt att parlamentet ska förlänga tillståndet att genomföra operationer i Irak mot PKK då det löper ut i oktober.

PKK är klassat som terrororganisation av USA och EU. Enligt den turkiska regeringen har rörelsen orsakat över 40 000 människors död sedan den inledde sin kamp för en kurdisk stat 1984.

Skrivet av: