Diamantjakt i Baggerskandalens spår

Den danska ekopolisen jagar en diamant stor som en nypotatis.


Ägaren är storsvindlaren Stein Bagger.

Baggers svindlande affärer som ledde till att finansbolaget IT Factory gick i konkurs tros ha kostat över en och en halv miljard kronor förutom den personliga konkursen för Bagger.

Uppröjningen av Baggers affärer är enligt polisen inte det lättaste, särskilt när det gäller att fastställa paret Baggers eventuella tillgångar. Det är har diamanten kommer in.

Den sägs vara på 40 karat, cirka fem centimeter i diameter och vara värd motsvarande närmare 60 miljoner kronor. Enligt danska finanstidningen Börsen så hade Baggers hustru diamanten på sig på ett födelsedagskalas i Monaco i julas - bara några dagar efter att maken greps i USA sedan han flytt från det finanskaos han ställt till med i hemlandet. Någon diamant hittades dock inte i parets bostad i Danmark.

Den danska polisen har bett sina franska kolleger om hjälp för att hitta diamanten. Och om den befinner sig i en bankbox i någon fransk bank kan det ju finnas andra värdeföremål i samma box, resonerar polisen. Bagger lär exempelvis ha köpt ett diamanthalsband för nästan 20 miljoner kronor och hade en dyrbar samling klockor som inte heller har påträffats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!