Måndag 21 Jun
Stockholm

Dödstalet stiger efter Gazaräder

Israels flyganfall mot Gaza fortsatte in på det nya året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Israels flyganfall mot Gaza fortsatte in på det nya året. Dödssiffran efter de israeliska bombningarna har nu stigit till 400, uppgav sjukhuskällor på morgonen, sjätte dagen efter att angreppen inleddes.

– Nästan 2 000 människor har skadats till följd av attackerna, enligt uppgifter från chefen för Gazas räddningstjänst, Moawiya Hassanein, till nyhetsbyrån AFP.

– En flygräd mot ett hus som tillhör ledaren för Hamas väpnade gren i Rafah, Izz al-Din al-Qassam-brigaderna, ledde till att tre grannar dödades. Målet för attacken var inte hemma, sade Hassanei.

En raket av typen Grad träffade i dag ett bostadshus med åtta våningar i den israeliska hamnstaden Ashdod, cirka fyra mil norr om Gazaremsan. Enligt israeliska medier uppstod en brand i översta våningen i fastigheten, men inga uppgifter finns om att några människor ska ha skadats fysiskt, rapporterar TT:s utsände.

Raketen var den nionde mot södra Israel på torsdagen. Sex Qassamraketer ska ha träffat Eshkol-området, och två Gradraketer slog ner i staden Be'er Sheva. Inte heller i dessa attacker ska någon ha skadats fysiskt.

Samtidigt samlades FN:s säkerhetsråd i FN-högkvarteret i New York för att diskutera ett förslag till resolution som rådets enda arabland, Libyen, lagt fram. Enligt förslaget ska rådet kräva ett omedelbart slut på alla krigshandlingar. Debatten avslutades som väntat utan någon omröstning om det resolutionsförslaget.

Diplomater sade att förhandlingar ska fortsätta under de kommande dagarna för att försöka nå fram till en text som rådet kan enas om. Västdiplomater beskrev Libyens förslag som obalanserat i sin nuvarande form.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela