Orgasmchipet kommer

- 22/12/2008, 11:06 -

Sexchipet som stimulerar lyckocentret i hjärnan är här.

Vetenskapsmän på universitetet i Oxford har utvecklat ett "sex-chip" som stimulerar lyckocentret i hjärnan. Inom ett decennium tros det kunna fungera perfekt, skriver New York Post.

– Det finns bevis för att det här chipet fungerar, säger neurokirurgen Tipu Aziz. När tekniken är förbättrad så kommer det vara mer raffinerat, med mer kontroll så att du ska kunna sätta på och stänga av chipet när du vill.

Utvecklandet har kommit till genom att jobba med en simulator för hjärnan, som också har använts för att behandla symptom från Parkinsons. Man har fått positiva resultat med hjälp av att sätta in en pacemaker-liknande apparat i den orbitofrontala hjärnbarken som finns i den undre pannloben, och är den delen av hjärnan som svarar för våra lyckokänslor.

– För några år sedan satte en vetenskapsman in en sån apparat i hjärnan hos en kvinnna med låg sexlust, vilket gjorde henne till en väldigt sexuellt aktiv kvinna. Hon gillade dock inte den plötsliga förändringen, så installationen togs bort, berättar Aziz för New York Post.

Hjärnans mirakel:

Skrivet av: