Lösensumman har sänkts för Faina

Det kapade skeppet släpps för åtta miljoner dollar.


MOGADISHU. Piraterna som kapat ett skepp lastat med vapen och stridsvagnar har nu sänkt lösensumman till åtta miljoner dollar. Man är dock osäker om mannen som ringde verkligen var en av kaparna.

Under de två veckor som Faina varit kapat har en man kallad Sugule Ali skött piraternas förhandlingar. Men under dagens förhandlingar svarade i stället en annan man, Jama Aden. Enligt honom kunde inte Ali prata då han låg och vilade.

– Det finns stora förhoppningar att vi lämnar skeppet inom bara några timmar om de betalar en summa på åtta miljoner dollar, sa Aden till The Associated Press.

Men de som sköter förhandlingarna med piraterna, Tomex Team, vill inte i nuläget kommentera ärendet.

Piraterna begärde först en lösensumma på 20 miljoner dollar. Den ryske kaptenen i originalbesättningen ska ha dött, men av naturliga orsaker, skriver CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.