Pojke död i yxattack mot bosättning

En palestinier beväpnad med yxa dödade en tonårig israelisk pojke.


En palestinier beväpnad med yxa dödade en tonårig israelisk pojke och skadade en sjuåring i en attack i en judisk bosättning på Västbanken på torsdagen, uppgav räddningstjänsten och israeliska medier.

Uppgiften om den dödade pojkens ålder varierade mellan 13 och 16.

Attacken inträffade i bosättningen Bat Ayin söder om Jerusalem och nära Hebron på södra Västbanken. Enligt israeliska Kanal 2 var angriparen en palestinsk arbetare.

Gärningsmannen flydde från platsen och extra vägspärrar sattes upp i området för att fånga honom.

Det stod inte omedelbart klart om någon organisation låg bakom händelsen, som räddningstjänsten kallade en palestinsk terrorattack.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.