Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Protester mot Ukrainas regering

- 03/04/2009, 21:04 -

Omkring 20 000 demonstranter i Kiev krävde regeringens avgång.

Omkring 20 000 demonstranter i Kiev krävde på fredagen den ukrainska regeringens avgång. De gav regeringen underbetyg för hur den handskats med den djupa ekonomiska krisen.

Fjärran var stämningen från den orangea revolutionens dagar 2004, där Julia Tymosjenko var en av ledarna. Nu bar demonstranterna porträtt på premiärministern som försetts med öknamnet Fru Ruin.

Demonstranterna krävde även president Viktor Jusjtjenkos avgång. Hans opinionssiffror har dalat till tre procent under den ekonomiska krisen och ständiga trätor med Tymosjenko.

Fredagens demonstration arrangerades av oppositionsledaren Viktor Janukovytjs Regionernas parti. En liknande protest som partiet arrangerade förra veckan samlade 5 000 deltagare.

Tidigare i veckan beslutade parlamentet att presidentval ska hållas den 25 oktober. Både Tymosjenko och Janukovytj väntas kandidera.

Skrivet av: