Blodigt gisslandrama i New York - 13 sköts ihjäl

Tretton personer sköts ihjäl av gärningsmannen. Han tog sedan sitt liv.


En 42-årig man parkerade sin bil utanför för att blockera ingången. Sedan drog han sitt vapen och sköt kallblodigt ihjäl 13 personer. Han tog därefter sitt liv. Vad hans motiv var är fortfarande oklart.

Utanför stod FBI, SWAT och tio ambulanser och följde hela händelseförloppet. Efter långa försök till förhandlingar tog det slut.

New Yorks guvernör, David Paterson, säger i ett pressmeddelande att "det är en tragisk dag för New York".

Mannen, som ska ha haft "asiatiskt utseende", gick på eftermiddagen lokal tid in i en byggnad i staden Binghamton som bland annat används för språkundervisning och annan service åt nyanlända invandrare. Han öppnade eld inne i lokalerna och tog tiotals personer som gisslan.

Uppgifterna om antalet döda och skadade varierade kraftigt medan dramat pågick. Minst tre skottskadade kunde föras till sjukhus där de opererades. Deras tillstånd beskrevs som allvarligt.

När mannen först kom in försökte gisslan att fly. Flera sökte skydd i källaren och andra gömde sig i byggnaden. Men den oberörda gärningsmannen gick runt och tvekade aldrig när han en efter en sköt ihjäl personerna i byggnaden.

Binghamton ligger i sydvästra delen av delstaten New York. American Civic Association är den amerikanska motsvarigheten till integrationsverket.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.