Stockholm

Tortyrbröder åtalas för mordförsök

Pojkarna har nu ställts inför rätta efter de brutala attackerna.


Läs mer

Pojkarna, som är tio och elva år gamla, attackerade jämnåriga med cigaretter, tegelstenar och knivar, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Tillsammans sparkade och slog de sina offer. Händelsen har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien, eftersom gärningsmännen är så pass unga.

Deras offer, en elvaåring och en nioåring, blev allvarligt skadade vid den brutala attacken. Den äldre pojken befinner sig just nu på en intensivvårdsavdelning och har fortfarande inte hörts av polis. Nioåringen har opererats två gånger på grund av svåra skador.

Nu har bröderna åtalats för mordförsök och rån. Pojkarna befann sig i rätten under gårdagen och ska ha fnissat när åtalet lästes upp. De har nekats borgen, skriver Daily Mail.

Enligt uppgifter visade de brutala småpojkarna ingen som helst ånger över vad de hade gjort. Efter förhandlingarna eskorterades de ut av ett antal säkerhetsvakter.

– Båda pojkarna är åtalade för mordförsök mot varje offer och dessutom åtalade för rån mot varje offer. Detta blir fyra åtalspunkter per pojke totalt, säger Chris Hartley vid åklagarmyndigheten i South Yorkshire, enligt Sky News.

Bröderna har omhändertagits av de sociala myndigheterna. Förhör väntas fortsätta under dagen.

Mer om händelsen nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.