Tortyrbröder åtalas för mordförsök

Pojkarna har nu ställts inför rätta efter de brutala attackerna.


Pojkarna, som är tio och elva år gamla, attackerade jämnåriga med cigaretter, tegelstenar och knivar, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Tillsammans sparkade och slog de sina offer. Händelsen har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien, eftersom gärningsmännen är så pass unga.

Deras offer, en elvaåring och en nioåring, blev allvarligt skadade vid den brutala attacken. Den äldre pojken befinner sig just nu på en intensivvårdsavdelning och har fortfarande inte hörts av polis. Nioåringen har opererats två gånger på grund av svåra skador.

Nu har bröderna åtalats för mordförsök och rån. Pojkarna befann sig i rätten under gårdagen och ska ha fnissat när åtalet lästes upp. De har nekats borgen, skriver Daily Mail.

Enligt uppgifter visade de brutala småpojkarna ingen som helst ånger över vad de hade gjort. Efter förhandlingarna eskorterades de ut av ett antal säkerhetsvakter.

– Båda pojkarna är åtalade för mordförsök mot varje offer och dessutom åtalade för rån mot varje offer. Detta blir fyra åtalspunkter per pojke totalt, säger Chris Hartley vid åklagarmyndigheten i South Yorkshire, enligt Sky News.

Bröderna har omhändertagits av de sociala myndigheterna. Förhör väntas fortsätta under dagen.

Mer om händelsen nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.