Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

42 timmar i helvetet

- 08/04/2009, 07:39 -

Levande begravd funnen.

ITALIEN. Efter 42 timmar i helvetet räddades Eleonora Calesini, 20 år, från vad som var nära att bli hennes grav. Calesini blev fastklämd under rasmassorna under ett hus vid måndagens kraftiga jordskalv i Italien. Samma pelare som räddade hennes liv klämde också fast henne under de väldiga massorna. Tur nog lyckades hon påkalla räddningsarbetarnas uppmärksamhet och med risk för sina egna liv under de pågående efterskalven lyckades de gräva fram Calesini som skyndsamt fördes till sjukhus med helikopter.

"Aldrig så rädd som då"

En brittisk kvinna och hennes man, som uppehöll sig i byn Onna, uppger att de väcktes av det tidiga skalvet och slängdes ur sängen av vibrationerna.

–Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Vi kämpade mot skalvets vågor. Det var omöjligt att stå upp. När vi kom till trappan var den borta. Kvar fans bara ett hål. Vi fick ta våra lakan och klättra ner. När vi flydde kollapsade hela byggnaden, säger Joanna Griffith-Jones, till The Sun.

Hittills har minst 229 personer fått sätta livet till i skalvet som uppmätte 6.3 på Richterskalan.

Skrivet av: