Skottar vill veta antalet pedofiler

Skottar: Varför kan vi inte ens debattera ämnet?


Tre skotska bostadsföreningar har gått till domstol för att få reda på hur många sexförbrytare som bor i deras samhällen.

Enligt The Herald har Bostadsrättsföreningarna uttryckt rädsla för att pedofiler och våldtäktsmän systematiskt skulle dumpas i sämre områden. Av oro har de därför försökt få ut information om hur många sexförbrytare som placerats i deras områden sedan 2004, då en skolpojke mördades av en dömd pedofil i Glasgow.

Enlgit uppgifter nöjer de sig med att veta antalet förbrytare per postadress. Några individuella namn och adresser har föreningarna aldrig bett om. Men polisen har hittills vägrat.

I februari tidigare i år avslog även guvernören en ansökan, han ansåg att "informationen, om den blir avslöjad, skulle kunna möjliggöra identifikation av individer som representeras av statistik och samtidigt bilda personlig data". Något som inte föreningarna håller med om. De är också missnöjda med att ämnet aldrig tillåts komma till debatt.

Om föreningarna lyckas få igenom sin vädjan kommer guvernören och polisen bli tvugna att göra en hel del känslig information tillgänglig för allmänheten, skriver The Herald.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!