Sociala lät misshandel fortsätta

- 13/04/2009, 07:31 -

Baby P-fallet upprör fortfarande

Nu rasar allamänheten mot sociala myndigheterna i England och London. Det var för två år sedan som en sjutton månaders baby – nu allmänt kallad Baby P – kom in till sjukhus med stora sår i huvudet och på kroppen. Han hade torterats till döds. Detaljer som att hans naglar hade slitits av fingertopparna, har publicerats.

Under åtta månaders tid hade de människor, som skulle ha beskyddat honom; hans mamma, styvpappa och en till person som bodde i deras hem misshandlat honom dagligen. Hade de sociala myndigheter som besökte familjens hem bara fyra dagar tidigare, ingripit hade Baby P överlevt.

Över 60 besök gjorde de sociala myndigheterna besök i familjens hem utan att finna oegentligheter. Baby P kom flera gånger till läkare för blånader, svullnader i huvud. Två gånger omhändertogs Baby P, men socialsekreterare lät Baby P återvända hela tiden till modern trots att hon misstänktes misshandla sin baby. Bara två dagar innan hans död, kom han till sjukhus utan att undersökas. Då hade han bruten ryggrad och revben.

Nu har över 60 barn, med liknande fall som Baby P upptäckts. De bara ligger i sociala myndigheternas arkiv – oöppnade, outredda och riskerar att dö, skriver the Sun . En sann skandal håller nu på att rullas upp.

Flera människor i Baby P's närhet insåg att han riskerade att torteras till döds av sin mamma och styvpappa, men de engelska socialsekreterarna ingrep aldrig i tid. Idag upprör Baby P's dödsfall tusentals människor som är upprörda över att de sociala myndigheternas slappa inställning till små barn.

Skrivet av: