Kvinna-latsades-ha-cancer
Kvinna låtsades ha cancer - Foto: Facebook/Carla Louise Evans, Facebook/Carla Louise Evans

Kvinna låtsades ha cancer – fick bröllop betalt av välgörenhet

Carla Louise Evans, 29, ljög om att hon var döende i cancer. Detta för att få sitt bröllop betalt av en välgörenhetsorganisation – något hon även fick innan hennes bedrägeri uppdagades.


Carla Louise Evans, från South Whales, skickade i november 2018 in en ansökan till välgörenhetsorganisationen "Wish for a wedding". En organisation som sponsrar fem till tio bröllop varje år för människor som är dödssjuka. Till dem påstod Evans att hon var sjuk i cancer och snart skulle dö, tillsammans med en önskning om att hennes bröllop skulle betalas. 

Men Evans hade inte cancer. 

Behövde endast betala bråkdel själv

Evans behövde endast betala 500 dollar, motsvarande 4713 kronor, för hennes drömbröllop. Resterande 15 000 dollar betalade en välgörenhetsorganisation som trodde att Evans hade cancer.

I sin ansökan till organisationen skrev Evans att hon hade både urinblåsecancer och leversvikt, något som innebar att hon bara hade några månader kvar att leva enligt henne.

Bildkälla: Facebook/Carla Louise Evans

Välgörenhetsorganisationen har dock som rutin att kontrollera alla uppgifter som kommer in till dem. När de kontaktade det sjukhus som Evans hade nämnt i sin ansökan uppdagades det att hon inte alls var sjuk. Något som hon nu kan få fängelsestraff för.

Riskerar fängelse 

Evans skev inte endast en falsk ansökan, hon förfalskade även en läkares signatur. Något som till slut tog henne till rättegång. Där erkände Evans sitt brott och riskerar nu sex månader till tre års fängels, skriver DailyMail.

Läs även: Polisen varnar för bostadsbedragare – flera unga drabbade

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

“Nu har jag hittat mitt gäng”

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.