Söndag 25 Jul
Stockholm

Razzia mot Hells Angels

Dansk polis slog till mot MC-gänget efter skottlossning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dansk polis slog till mot flera av Hells Angels-lokaler i Köpenhamn på onsdagen, skriver danska Ekstra Bladet på nätet. Upprinnelsen till razzian var en skottlossning i stadsdelen Nørrebro tidigare under dagen, då en 29-årig man sköts ner på öppen gata.

Enligt Ekstra Bladet misstänker polisen att gärningsmannen finns i MC-kretsar. Vid de olika tillslagen greps och anhölls 14 personer.

Även om tillslagen inte gav så mycket i jakten på gärningsmannen, gick inte polisen tomhänt från razziorna, bland annat konfiskerades en motorcykel och flera bilar.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om har den organiserade brottsligheten i Danmark ökat rejält de senaste året. I potten ligger kontrollen över den lukurativa droghandeln, prostitution och människosmuggling. Under fjolåret övervakade den danska polisen ett 80-tal organiserade gäng och nästan 1000 yrkeskriminella.

Hos polisen i Skåne finns det farhågor att de danska gängkrigen ska ta bron över till Sverige. Bland annat har det danska MC-gänget Black Cobras etablerat sig i Malmö.

Klipp från dokumentär om Hells Angels i Danmark

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela