Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Razzia mot Hells Angels

Nyheter | 23/04/2009 07:53

Dansk polis slog till mot MC-gänget efter skottlossning.

Dansk polis slog till mot flera av Hells Angels-lokaler i Köpenhamn på onsdagen, skriver danska Ekstra Bladet på nätet. Upprinnelsen till razzian var en skottlossning i stadsdelen Nørrebro tidigare under dagen, då en 29-årig man sköts ner på öppen gata.

Enligt Ekstra Bladet misstänker polisen att gärningsmannen finns i MC-kretsar. Vid de olika tillslagen greps och anhölls 14 personer.

Även om tillslagen inte gav så mycket i jakten på gärningsmannen, gick inte polisen tomhänt från razziorna, bland annat konfiskerades en motorcykel och flera bilar.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om har den organiserade brottsligheten i Danmark ökat rejält de senaste året. I potten ligger kontrollen över den lukurativa droghandeln, prostitution och människosmuggling. Under fjolåret övervakade den danska polisen ett 80-tal organiserade gäng och nästan 1000 yrkeskriminella.

Hos polisen i Skåne finns det farhågor att de danska gängkrigen ska ta bron över till Sverige. Bland annat har det danska MC-gänget Black Cobras etablerat sig i Malmö.

Klipp från dokumentär om Hells Angels i Danmark

Skrivet av: