Vad man bör och inte bör prata om på en första dejt kan vara lurigt
Vad man bör och inte bör prata om på en första dejt kan vara lurigt - Foto: Pexels

10 ämnen du inte ska dra upp på en första dejt – kan sluta dåligt

Att gå på en föst dejt kan vara nervöst och svårt. Nedan skriver Nyheter24 en lista med tio tips på ämnen som du med fördel kan skippa att prata om, för att få en så lyckad första dejt som möjligt.


Att gå på en första dejt kan vara både pirrigt och läskigt. Det finns många saker som kan gå fel på en första dejt. För att undvika en stel dejt har Nyheter24 tagit fram en lista med tio ämnen som du inte ska ta upp eller prata om, för att undvika en katastrof. 

Om ni undviker alla samtalsämnen och frågor nedan kan vi garantera er en trevlig dejt med samtalsämnen som inte tråkar ut, triggar eller skapar konflikt.

Angela gick på över 100 dejter  – här är 3 saker hon lärde sig

1. Att prata om lön

Att prata om eller fråga vad någon tjänar kan upplevas som osmakligt. Det är ett ämne som får vänta till senare, om det verkligen känns relevant.

2. Politik

Politik är ett ämne som kan skapa stora konflikter och delade meningar. Det är ett ämne man bör passa sig för på en första dejt. 

3. Detaljer i utseendet

Att fråga eller berömma sin dejts ärr, rynkor eller födelsemärken kan vara både känsligt och jobbigt för dejten. Prata om andra saker än detaljer i varandras utseendet, så kommer det sannolikt bli trevligare.

4. Tidigare relationer och ex

Att prata om ex och tidigare misslyckade relationer kan förstöra stämningen. Dejten ska handla om er två och om vad framtiden har att erbjuda. Att titta tillbaka på gammalt groll kan ställa till problem om du vill inleda en ny relation.

5. Betyg och meritpoäng

Att fråga vad någon fick för poäng på högskoleprovet eller vad någon har för meritpoäng kan vara en dålig idé på en första dejt.

Siffrorna säger inget om hur personen är som människa utan endast hur duktig denne är på att studera och är därför ett samtalsämne som med fördel bör utelämnas första dejten.

5 saker du måste undvika för att lyckas med dejten: "Det gör man inte..."

6. Tidigare sexuella relationer och erfarenheter

Även om du är nyfiken på hur många intima relationer din dejt haft och vad den testat på, så kan det landa fel på en första dejt. Skippa de intima frågorna till en senare dejt om det känns viktigt och fokusera mer på att lära känna din dejt under ert första möte.

7. Sociala medier

Att avslöja att man sökt upp personen och hela dess släkt innan dejten är inte passande. Ska man söka upp personen på sociala medier gör man det i tysthet, så att man inte skrämmer upp sin dejt eller verkar som en obehaglig stalker.

Fått en matchning på Tinder? Så inleder du samtalet på bästa sätt

8. Allt om dig

Pratar man bara om sig själv på en dejt så kanske man inte är redo att dejta än. En dejt handlar om att lära känna och vara intresserad av den andra personen, inte bara att berätta om sig själv.

Så håll igen på snacket om dig själv och visa istället ditt genuina intresse för din dejt.

9. Tidigare dejter

Försök att inte öppet jämföra den dejt du är på nu med tidigare dejter. Dejten ska handla om er och inte tidigare dåliga dejtingerfarenheter.

10. Anekdoter med internhumor

Långdragna anekdoter med namn på människor som dejten inte vet vilka de är brukar inte vara en hit. Att dessutom berätta internskämt som din dejt inte kommer tycka är roliga kan få dig att framstå i dålig dager. 

Håll er till sådana ämnen som kan vara intressanta och för er båda, så blir det en bättre dejt.

Källor: Modette, e-darling, metromode och happydating

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.