Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk dubbelseger i Ocean race

Sport | 27/04/2009 10:45

Ericsson 4 vann den sjätte etappen före Ericsson 3.

Det blev en svensk dubbelseger i den sjätte etappen av Ocean race i segling. Ericsson 4, med en internationell besättning, vann med tolv minuters marginal till Ericsson 3, med en nordisk besättning. Fem minuter senare gick spanska Telefonica Blue i mål som trea i Boston.

– Det har varit en fantastisk etapp där vi ofta seglat nära våra konkurrenter. Bakom vår seger ligger hårt arbete. Vi har fått kämpa stenhårt hela tiden. Men givetvis är det ett mycket bra resultat för oss, sade Torben Grael, skeppare på Ericsson 4, i ett pressmeddelande.

Det var tredje etappsegern för Ericsson 4, som utökade totalledningen i tävlingen.

Nu väntar tre veckors uppehåll i Boston innan båtarna ger sig ut på den sjunde etappen från USA till Galway på den irländska västkusten dit båtarna väntas den 23 maj. Därefter fortsätter seglingarna till Marstrand och till Stockholm innan tävlingen avslutas i S:t Petersburg den 27 juni.

Skrivet av: