OS i London är finansiellt hotat

- 17/04/2009, 22:18 -

"Spelen är en omåttlig finansiell tvättsvamp som suger upp alla budgetar

Om tre år, 2012, ska de olympiska sommarspelen bära av i London. Men med en oväntad finanskris och borgmästaren och yrvädret Boris Johnson har det inte riktigt gått enligt planerna.

Nu kommer påstötningar från parlamentet i Westminister. Senast i raden av kritiker är Pete Wishart, Skotska Nationalistpartiets (SNP) idrottspolitiske talesman.

– De olympiska spelen är som någon slags omättlig finansiell tvättsvamp som suger upp alla budgetar den kommer åt, röt Pete Wishart, från SNP.

Han menar att projektet som budgeterats till 20 miljarder kronor hitills har kostat hela 120 milarder kronor. Siffror som kan komma att stiga till hiskliga 15 miljarder pund eller 187 miljarder kronor. En kostnad som kan stå både miljonstaden och hela Storbritannien dyrt.

– Nu är det dags att säga nog är nog. Det är tillräckligt med pengar som gått till London för det här, säger Wishart till Galloway Gazette.

Pengar från det brittiska miljonlotteriet, som var öronmärkta till Skottlands idrottsverksamhet, har sugits upp av "svampen". Något som upprör Skotska Nationalistpartiet oerhört. Inom partiet finns det även tongångar att det är dags för det norra riket att ställa upp med ett eget landslag i spelen.

Skrivet av: