Lisa Dahlkvist firar sitt straffmål i OS-semifinalen i Rio 2016. Arkivbild.
Lisa Dahlkvist firar sitt straffmål i OS-semifinalen i Rio 2016. Arkivbild. - Foto: TT

Lisa Dahlqvist lägger av: "Drömmarna slog in"

Förra landslagsstjärnan Lisa Dahlkvist, 35, lägger av."Jag drömde om att vinna titlar, bli proffs och att få spela i landslaget, drömmarna slog in och det är så häftigt", skriver hon.


Det är bara ett par veckor sedan Lisa Dahlkvist åkte ur damallsvenskan med Umeå.

Ett trist slut på en stor fotbollskarriär.

"Jag har bestämt mig för att avsluta min fotbollskarriär. Så här i avslutet minns jag mest alla fina minnen och de mindre bra som lärdomar. Jag är så otroligt stolt och glad över vad jag fått varit med om", skriver hon på Instagram enligt SVT.

Dahlkvist spelade 135 landskamperna. Några av sina största stunder hade Dahlkvist i OS-turneringen i Rio 2016 då hon satte avgörande straffar mot både USA och Brasilien. Sverige tog senare silver i turneringen.

Dahlkvist, dotter till Guldbollen-vinnaren Sven "Dala" Dahlkvist, slog igenom i Umeå under klubbens storhetstid i början av 2000-talet. Hon var med och vann tre SM-guld och spelade två Champions League-finaler.

Senare var hon även proffs i Paris Saint-Germain.

"Tävlingen är slut. Jag har älskat att vinna men hatat ännu mer att förlora. Det är det som drivit mig sen ja var liten. Gubben på läktaren, det är JAG! Ni som vet, ni vet", skriver Dahlkvist.

TT
/
/
/
SVT
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!