Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Söderlings mirakel: Slog ut Nadal

Sport | 31/05/2009 18:03

Robin Söderling skakade om tennisvärlden. Slog ut Rafael Nadal i Franska öppna.

Robin Söderling har genomfört ett mirakel. Tibrosonen stod för en av de största sensationerna i Franska Öppnas historia när han slog ut den överlägsne kungen av grus, Rafael Nadal. Världsettan har inte förlorat en match i Roland Garros på fyra år och tidigare under veckan slog han Björn Borgs rekord i antalet raka segrar i turneringen.

Matchen, som redan nu är en svensk tennisklassiker, slutade 6-2, 6-7(2), 6-4, 7-6(2). Svensken chocköppnade genom att ta hem första setet enkelt. Antagligen hade Nadal tankarna på kvartsfinal redan då, något han bittert skulle få smaka på.

Andra setet blev en stenhård kamp där spelarna följdes åt fram till tiebreak. Där sprang Nadal snabbt ifrån till 6-0 och tog hem setet med 7-6. Normalt sett växer Nadal mentalt av en sådan setvinst, men Söderling lät sig inte knäckas utan fortsatte gneta och tvinga Nadal till flera egna misstag. Spanjoren var uppenbart ur balans, mycket på gund av motståndarens lugn genom hela matchen.

Söderling bröt Nadals serve vid ställningen 3-3 i tredje set och gled fram till setvinst med 6-4. Fjärde set inleddes med att Nadal tog ett servegenombrott omgående, men Söderling bröt genast tillbaka och spelarna följdes åt till ett nytt tiebreak. Svensken såg trött ut, men imponerade oerhört och krigade till sig fem matchbollar. Den första räddades men på den andra styrde Nadal bollen utanför sidlinjen och miraklet var ett faktum.

Vinsten är redan nu en svensk tennisklassiker och chansen finns att det är början på något ännu större för Söderling. Nu är han i kvartsfinal och kommer att möta Nikolaj Davydenko eller Fernando Verdasco.

Skrivet av: