Nyheter24 kräver Lagerbäcks avgång

Segern mot Malta gör ingen skillnad: Lars Lagerbäck måste avgå.


Nu går vi som publikation ut och kräver förbundskaptenens avgång.

Vi vill tacka Lars Lagerbäck för elva års uthålligt arbete med det svenska landslaget.

I olika konstellationer har han varit med och tagit Sverige till fem mästerskap i rad. Det är ett fantastiskt arbete han gjort.

Men det är ett arbete som gått i stå, en förbundskapten som slutat utveckla spelarna, laget och fotbollen. En förbundskapten som inte heller utvecklas själv.

Det hela är mycket enkelt. Lars Lagerbäck är ansvarig för landslaget i Sveriges populäraste sport. Och han har allt annat än tagit sitt ansvar.

Sverige saknar spelidé och vision. Sverige saknar förmågan att förändra en matchbild. Sverige har dessutom under de senaste åren helt tappat förmågan att göra mål mot kvalificerat motstånd trots att vi har en av världens bästa anfallare i laget.

När avancemang till VM i Sydafrika nu i praktiken är uteslutet är det därför dags för Lagerbäck att medge att han misslyckats med att leva upp till minimikravet - och därmed avgå. Det kräver Nyheter24.

Vi anser att Sverige behöver en annan förbundskapten med en tydligare vision, klokare syn på föryngringsprocesser och en mer uttalad spelidé. Förbundskaptenen har inte längre vare sig resultat eller folkets förtroende att luta sig emot.

För landslagets skull. För fotbollens skull. För folkets skull. Avgå, Lars Lagerbäck, och gör det omedelbart.

Eric Rosén, sportchef

Aaron Israelson, chefredaktör

Patrik Sandberg, ansvarig utgivare

Har vi rätt? Har vi fel? Kommentera och diskutera frågan i kommentarsfältet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.