1 av 2
- Foto: All Over Press
2 av 2
- Foto: All Over Press

Tigers läkare utreds av FBI

Nu kommer ännu en smäll för Tiger Woods. Hans kanadensiske läkare Anthony Galea är misstänkt för bland annat dopingbrott.


Det är tidningen New York Times som skriver om att Anthony Galea har varit under utredning ända sedan september i år. Detta sedan hans kvinnlige assistent stoppats i tullen mellan Kanada och USA och där en väska i bilen, tillhörande Galea, innehöll olika droger, bland annat mänskligt tillväxthormon.

- Det var för eget bruk, säger Galea enligt kanadensisk press.

Galea behandlade Tiger Woods sedan har inte återhämtat sig tillräckligt bra från knäoperationen förra året. Läkaren ställs inför rätta nu på fredag och uppges av tidningen vara misstänkt för dopingbrott, smuggling och för att ha kopplingar till kriminell verksamhet. I samband med att assistenten åkte fast i tullen ska även en dator ha beslagtagits, innehållande hur idrottsmän har behandlats av Galea.

Woods agent, Mark Steinberg, försökte förgäves få New York Times att inte skriva om kopplingen till sin redan pressade adept.

Frågan är om det finns någon verklig koppling till golfstjärnan, eller om det bara handlat om en helt vanlig behandling. Galea själv hälsar, via sin advokat, att han är oskyldig till anklagelserna.

Enligt kanadensisk press utreds Anthony Galea av självaste FBI. Galea har behandlat både stjärnor i NFL och olympiska medaljörer som Donovan Bailey.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!