Jönsson visade VM-form i OS-spår

- 18/01/2009, 21:42 -

Emil Jönsson visade åter VM-form i OS-spåren.

Tillsammans med Robin Bryntesson vann han söndagens sprintstafett i Vancouver efter en mäktig avslutning.

När Bryntesson skickade ut Jönsson på den avslutande sträckan fanns sex lag inom två sekunder. Jönsson, som gick ut just som sexa, susade förbi alla konkurrenter redan i den inledande stigningen. På upploppet var sedan Jönsson den starkaste. Med mäktiga skär susade han ifrån de övriga och vann med tre tiondelar till godo på Italien.

Kramkalas i målområdet

–Du är ju så jävla bra, skrek Robin Bryntesson i örat på Jönsson under kramkalaset som följde när glädjerusiga svenskar rullade runt i snön i målområdet.

Och Bryntessons ord kunde inte vara mer sanna. Emil Jönsson visar storform inför VM som inleds om en månad. I fredags vann han sprinten i klassisk stil och var nu åter suverän i spåren trots att det var fri stil som gällde. I par med Björn Lind, som struntade i sprintstafetten i Vancouver, är Emil Jönsson ett av Sveriges största guldhopp under skid-VM i Liberec.

Svenskorna trea

Senast längdskidtjejerna Lina Andersson och Anna Olsson körde sprintstafett i OS-spår slutade det med guld. Det var i Italien 2004. På söndagskvällen blev doun trea i världscuptävlingen i de blivande olympiska spåren utanför Vancouver. Arianna Follis förde Italien till överlägsen seger i par med Magda Genuin. Anna Olsson förlorade en spurtstrid mot tyskan Stefanie Böhler om andraplatsen och var drygt elva sekunder bakom Italien i mål. Sveriges andra lag med Ida Ingemarsdotter och Britta Norgren slutade sjua, distanserade med knappt 21 sekunder.

Skrivet av: