Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lance Armstrong tvåa

- 26/09/2008, 11:32 -

Alberto Contador sägs bli ledarcyklist i Astana.

Lance Armstrongs comeback uppskattas inte av alla och speciellt inte av hans nya lagkamrat Alberto Contador. Men spanska Tour de France-vinnaren Contador sägs nu ha blivit övertygad av lagledningen att han är Team Astanas ledarcyklist.

– Laget har gett mig försäkringar om att jag kommer att vara ledaren, men jag vill se hur det här urartar sig och om jag inte är nöjd så kommer jag att lämna laget, säger 25-åringen till spanska Marca.

Contador vill vänta och se hur mycket Armstrong kommer att påverka resten av laget.

– Alla vet att Lance har en stor personlighet och att han dominerar allting. Men jag kommer inte under några som helst förutsättningar låta mina sportliga mål bli förhindrade av hans ankomst, säger Contador till nyhetsbyrån AP.

Sedan Armstrong tillkännagav sin comeback har amerikanen hunnit bestämma datum och plats för sitt första lopp och samtidigt välkomnade ledningen för Tour de France hans nya klubb Astana till nästa års tour. Kazakiska Astana blev utkastade från touren förra året då cyklisten Alexander Vinokourov åkt fast för bloddopning.

Contador, som vann touren 2007, var inte inbjuden till årets tävling men kommer ihop med Armstrong tävla 2009.

Skrivet av: