Georges St Pierre vinnare på TKO

Första gången som två regerande UFC-mästare möttes. Den tyngre vann.


Hård träning versus hjärta. Georges St Pierre visade tidigt i morse svensk tid att det lönar sig att ligga i. Efter fjärde ronden bröt domaren matchen sedan läkaren undersökt BJ Penn. GSP är därmed fortarande regerande UFC-mästare i weltervikt.

När de möttes för första gången i mars 2006 vann GSP på delat domslut. Matchen var jämn och vinnaren såg till och med mer sönderslagen ut än förloraren BJ Penn. Inför nattens möte om weltervikt-titeln hade GSP tränat kollosalt mycket, och det märktes direkt.

Utmanaren och den regerande lättviktsmästaren BJ Penn kom egentligen aldrig in i matchen. I första ronden lyckades han hålla emot GSP:s nedtagningar. Vilket han ska ha beröm för, glöm inte att GSP är stark nog att lägga ner brottarmästaren Matt Hughes. Men BJ har också den bästa balansen i branschen. Det som förvånade var att GSP landade de flesta slagen. Ronden slutade 10-9 till GSP.

I andra ronden kunde inte Penn stå emot längre, St Pierre fick ner honom på mattan. Sakta men säkert tröttade GSP ut BJ och fick in några armbågar och slag genom garden. Den kanadensiska publiken skrek sig hes. GSP vann andra ronden med 10-8.

GSP gick ut hårt i tredje ronden med en låg spark och ett supermanslag. Han fortsatte med växelvis höga och låga slag. Ett träffade BJ rätt på näsan.

– Det rinner mörkt blod, sa kommentatorn Paolo Roberto och konstaterade att näsan måste ha brutits.

BJ slog lite halvdant ifrån sig, men GSP lade återigen ner honom på rygg och vann ronden med 10-8.

I fjärde ronden fortsatte St Pierre variera sina sparkar och slag mot Penn som led av tunga ben. Nedtagningarna gick lättare och väl på mattan regnade slagen in. Det var inte långt ifrån att domaren skulle avbryta matchen i slutsekunderna av ronden. GSP vann med 10-7.

I pausvilan undersökte domaren BJ och valde att avbryta matchen. GSP vann genom teknisk knockout (TKO) och behåller titeln som welterviktsmästare.

– Den enda som levererade var GSP, sa Paolo Roberto och antydde att den så förväntansfulla publiken måste ha blivit besviken av matchen som helhet.

GSP sa själv efter vinsten att han tränat sedan i spetember och var mycket fräschare än förra gången de möttes.

– Jag ville ta ut honom, och jag är glad att jag gjorde det, säger Georges St Pierre.

I nästa match möter GSP brassen Thiago Alvez. Datum är ännu inte satt.

Inslag: GSP berättar om matchen

Inslag: UFC 94 Eftersnack

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!