Joakim Karlsson vann supermötet

Jocke: Jag visste att han skulle försöka med ett hoppknä.


– Jag fick in några högerkrokar och Fadi stapplade tillbaka, men han kunde ta några smällar den jäkeln, säger jocke Karlsson och skrattar.

Andra ronden i går kväll i Solnahallen. Thaiboxaren Joakim ”Yukay” Karlsson började ta kommandot efter en avvaktande inledning. Men nu hade han hittat Fadi Merzas svaghet.

– Så fort jag pressade honom förlorade han tryggheten och fick inte mycket uträttat. Då var det bara att köra på och ge honom noll utrymme.

Många hade väntat sig att den mer meriterade Fadi skulle leda tempot, men i stället var det Jocke som hela tiden kunde lägga i en extra växel. Slagserierna smattrade mot österrikaren som visade sin frustrering, och kontrade med några tunga låga bensparkar.

I tredje ronden kunde svensken luta sig tillbaka en aning, och han vann slutligen med domarsiffrorna 2 - 1. Men det fanns ett tillfälle då det kunde ha slutat annorlunda.

– Fadi laddade för ett hoppknä som snuddade hakan med en jävla fart. Jag hann precis vika undan och träffades i kinden. Det kunde ha varit tack och godnatt, säger Joakim till Nyheter24.

Som Nyheter24 skrivit tidigare var det med ett hoppknä som Fadi kunde släcka sin förra motståndare. Kanske var det ett misstag att försöka sig på samma grepp två matcher i rad? Jocke kände ju väl till österrikarens favoritvapen.

Detta var Yukays tredje match i år - och hans tredje raka vinst. Ett resultat som givetvis har gjort honom mer självsäker. För att hålla formen ska han försöka gå en match varannan månad.

– Det gäller ju att smida medans järnet är varmt, säger Jocke och skrattar. Till och börja med siktar jag på att gå 50 matcher, det är ett bra framtidsmål.

Mötet mot Fadi Merza var svenskens 31:a stormatch i karriären. Nästa motståndare heter Driton Rama och de går upp i ringen den 9:e maj nere i Kristianstad.

Klicka på pilarna ovan för att se totalt 50 bilder från matchen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!