UFC97: Bielkheden vs Bocek

Ian Roberto: David har inget att förlora.


KANADA. Tidigt på söndag morgon går svenske David Bielkheden upp i UFC:s oktagon för tredje gången. Öga mot öga ställs han mot kanadensaren Mark Bocek, som enkelt vann sin senaste match genom att strypa motståndaren bakifrån.

– Mark är allrounded och verkligen ingen man springer rakt över, säger TV4 Sports expertkommentator Ian Roberto och tillägger att Mark tränar med American Top Team, som sprutat ut bra fighters.

Dessutom är David, eller the Brazilian Swede som han kallas, på bortaplan. Så när han går upp i buren på Bell Centre i Montreal möts han av 20 000 hungriga kanadensare. Men det lär inte bryta ner den 29-årige stockholmarens psyke.

– David har tränat tre till fyra pass om dagen samtidigt som han bantat och bastat inför invägningen. För att prestera på en sådan nivå måste du ha bra fokus, och det har David, säger Babak Aghavali, arrangören bakom svenska mma-galan Superior Challenge.

Även David vann sin senaste match, då mot fransmannen Jess Liaudin på UFC89 i Birmingham. Det var i oktober i förra året. Sedan dess har han tränat hårt både i Sverige och nere i Brasilien med Brasilianska Top Team, även det är en klubb som skördat stora framgångar.

Både David och Mark har lång erfarenhet av brasiliansk jujutsu och behärskar kampen på mattan. Men David, som började sin kampsportskarriär med kickboxning, har fortsatt att lägga mycket tid på att utveckla sin stående fight. Vilken är den fördel han skulle kunna utnyttja.

– David är ju mest känd för sina prestationer på marken. Det jag skulle vilja se är att han står upp en stund för att testa Mark, säger Ian Roberto till Nyheter24 och fortsätter:

–Han har krut i nävarna David. Så det skulle inte vara helt fel att tvinga Mark att gå på nedtagningarna, för det är jobbigt och konditionskrävande.

Hur tror ni att matchen kommer att se ut?

– David fick blodad tand från förra matchen och kommer att ge järnet nu. Om jag ska försöka förutsäga något om matchen så tror jag att han kommer att ta ner Mark och vinna på ground and pound i första ronden, säger Babak Aghavali till Nyheter24.

– David är strået vassare helt klart, och han har inget att förlora. Det är tredje fighten så han kommer nog att spela ut hela registret, säger Ian Roberto till Nyheter24.

Läs hur matchen slutade här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.