UFC97: Bielkheden vs Bocek

- 18/04/2009, 08:55 -

Ian Roberto: David har inget att förlora.

KANADA. Tidigt på söndag morgon går svenske David Bielkheden upp i UFC:s oktagon för tredje gången. Öga mot öga ställs han mot kanadensaren Mark Bocek, som enkelt vann sin senaste match genom att strypa motståndaren bakifrån.

– Mark är allrounded och verkligen ingen man springer rakt över, säger TV4 Sports expertkommentator Ian Roberto och tillägger att Mark tränar med American Top Team, som sprutat ut bra fighters.

Dessutom är David, eller the Brazilian Swede som han kallas, på bortaplan. Så när han går upp i buren på Bell Centre i Montreal möts han av 20 000 hungriga kanadensare. Men det lär inte bryta ner den 29-årige stockholmarens psyke.

– David har tränat tre till fyra pass om dagen samtidigt som han bantat och bastat inför invägningen. För att prestera på en sådan nivå måste du ha bra fokus, och det har David, säger Babak Aghavali, arrangören bakom svenska mma-galan Superior Challenge.

Även David vann sin senaste match, då mot fransmannen Jess Liaudin på UFC89 i Birmingham. Det var i oktober i förra året. Sedan dess har han tränat hårt både i Sverige och nere i Brasilien med Brasilianska Top Team, även det är en klubb som skördat stora framgångar.

Både David och Mark har lång erfarenhet av brasiliansk jujutsu och behärskar kampen på mattan. Men David, som började sin kampsportskarriär med kickboxning, har fortsatt att lägga mycket tid på att utveckla sin stående fight. Vilken är den fördel han skulle kunna utnyttja.

– David är ju mest känd för sina prestationer på marken. Det jag skulle vilja se är att han står upp en stund för att testa Mark, säger Ian Roberto till Nyheter24 och fortsätter:

–Han har krut i nävarna David. Så det skulle inte vara helt fel att tvinga Mark att gå på nedtagningarna, för det är jobbigt och konditionskrävande.

Hur tror ni att matchen kommer att se ut?

– David fick blodad tand från förra matchen och kommer att ge järnet nu. Om jag ska försöka förutsäga något om matchen så tror jag att han kommer att ta ner Mark och vinna på ground and pound i första ronden, säger Babak Aghavali till Nyheter24.

– David är strået vassare helt klart, och han har inget att förlora. Det är tredje fighten så han kommer nog att spela ut hela registret, säger Ian Roberto till Nyheter24.

Läs hur matchen slutade här.

Skrivet av: