Kalla väljer att åka sprint

Charlotte Kalla väljer att spara kraft till sprinttävlingen på tisdag.


Charlotte Kalla väljer att avstå den inledande VM-distansen 10 km klassiskt på torsdag för att spara kraft till sprinttävlingen på tisdag.

– Jag har fått de kvitton jag behöver i klassisk åkning inför jaktstarten och har de senaste dagarna känt ett sug efter att åka VM-sprinten, säger hon i ett pressmeddelande.

– Sprinten i Valdidrento gav mersmak. Jag nådde finalen och kom fyra. Här i Liberec avslutas sprinten med en lång uppförsbacke och ett rejält upplopp. Det passar mig perfekt.

Åsarnas Anna Olsson går in som ersättare för Charlotte på torsdag. Det svenska premiärlaget blir därmed: Lina Andersson, Britta Norgren, Anna Olsson och Anna Haag.

– Vi har stöttat Charlotte i hennes resonemang att välja bort 10 km klassiskt till förmån för sprinten. Det råder ingen tvekan om att hon har större chans att placera högt i sprinten än i den klassiska tävlingen. Och när hon nu tycker att den klassiska åkningen stämmer, tjänar inte den tävlingen något större syfte, säger förbundskaptenerna Magnus Ingesson och Joakim Abrahamsson.

Det svenska herrlaget på 15 km på fredag blir Anders Södergren, Johan Olsson, Daniel Rickardsson och Mathias Fredriksson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.