Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige kan få OS-guld i efterhand

Sport | 01/10/2008 08:44

Cyklisten Gustav Larssons överman Fabian Cancellara omges av dopingrykten.

Schweizaren Cancellara kan ha varit dopad under årets Tour de France. Isåfall finns chansen att han blir av med OS-guldet som då går till Gustav Larsson.

Nyligen drog sig Cancellara ur VM och nu går ryktena om att orsaken kan ha varit upptäckten av Cera, en ny typ av bloddoping som han kan ha använt under Tour de France.

Nyhetsbyrån AFP meddelar att den franska antidopingbyrån AFLD ska göra nya tester på 14 blodprov från juli månads Tour de France. Proverna ska testas för Cera. Blodproverna kommer från cyklister som visat "misstänkta värden" under årets tour.

Bland dessa 14 finns fyra från Team CSC-Saxobank där och en ryktas vara Fabian Cancellara. Samme Cancellara som i augusti tog OS-guld i tempo, före Gustav Larsson.

– Jag har också hört ryktena. Vi får se vad som kommer ut, säger Gustav Larsson till Smålandsposten.

Fortfarande har inget bekräftats men om ryktena stämmer och Cancellara är dopad kommer han blev stor sannolikhet även bli av med OS-guldet.

För Gustav Larssons del skulle det betyda att han helt plötsligt är OS-guldmedaljör.

– Jag verkligen göra allt för att få min guldmedalj. Även om det skulle vara otroligt tråkigt att få ett guld på det sättet, att inte ha fått fira guldet på plats, säger han till Smålandsposten.

Cykelsporten har ständigt fått brottas med doping. Sporten har de senaste åren på allvar försökt rena sig själva. Men ryktena kvarstår.

– Klart att man tröttnar. Men inte så att jag har funderat på att sluta med cykel. Det är ju det jag brinner för, säger Larsson.

Skrivet av: