Mickelson vann inofficiella VM

- 16/03/2009, 07:01 -

Phil Mickelson vann på söndagen inofficiella VM i golf i Florida.

Phil Mickelson vann på söndagen inofficiella VM i golf i Florida ett slag före landsmannen Nick Watney. Men Mickelson fick inte den bästa uppladdningen med en sjukhusvistelse.

Tre timmar efter lördagens runda tvingades han uppsöka sjukhus på grund av värmeslag och lättare uttorkning. Två påsar dropp fick dock ordning på amerikanen som under den fjärde rundan såg till att dricka ordentligt.

– Jag hade ingen ork att titta på ledartävlan i dag utan var tvungen att koncentrera mig på mitt eget spel. Nu ska jag få i mig lite mer dropp för jag har ätit dåligt i tre dagar och har haft svårt att få i mig vätska. Nu ska jag vila, sade Mickelson efter segern.

Han och Watney gick ut i delad ledning och spänningen höll i sig upp på artonde green. Watney var ytterst nära att tvinga fram särspel men birdieputten stannade millimeter från hålet och två puttar av Mickelson räckte för att inkassera andra turneringssegern för året.

– Jag har spelat mycket bra golf men Nick gjorde en del fantastiska slag så jag är glad över att ha vunnit.

Robert Karlsson blev bäste svensk på delad 31:a plats, 13 slag efter Mickelson. Carl Pettersson slutade 35:a, Peter Hanson 40:a. Henrik Stenson rasade på söndagen i resultatlistan med 11 över par.

Tiger Woods inledde turneringen dåligt men klättrade på slutronden upp till delad nionde plats.

Skrivet av: