Stockholm

Adam Alsing

Adam Alsing var en svensk TV- och radioprogramledare som föddes den 12 oktober 1968.


Han växte upp i Karlstad och Sollefteå som son till Aftonbladets tidigare chefredaktör Rolf Alsing. Senare i livet bodde han i Stockholm med sin fru Anette Alsing, som han var gift med i över 30 år. Tillsammans har de sönerna Sebastian och Kasper.


Under sin tid som gymnasieelev i Karlstad började Alsing jobba som DJ och efter studenten fick han jobb på Sveriges Radio. När TV4 var sprillans ny som kanal 1990 sökte han sig dit och fick jobb som programledare för Twist & Shout. Men det var i de ikoniska dejtingprogrammen Casanova och Tur i kärlek som han verkligen slog igenom stort i TV-rutan. Det senare programmet ledde han tillsammans med en lika färsk Agneta Sjödin och spelade in över 100 avsnitt innan han värvades över till TV3. Där fick han en helt egen talkshow, som kort och gott hette just Adam. 


Under mitten av 1990-talet startade Adam Alsing produktionsbolaget Think Big Television tillsammans med Nikola Söderlund. Bolaget såldes sen till Nordisk film och har producerat stora succéer för Kanal 5 under åren, innan Alsing lämnade bolaget.


Under början av 2000-talet var Adam Alsing programledare för dokusåpan Big Brother och sedan realityserien Masterplan, tävlingsprogrammet Jeopardy, Talang Sverige och Sveriges värsta bilförare. Nu senast kunde tittare följa honom i "Arga snickaren med Adam Alsing" på TV3.


Men det är inte bara i rutan som Alsing har gjort sig ett välkänt ansikte. Han var också en populär radioprofil i Äntligen Morgon på Mix Megapol tillsammans med Gry Forsell och Anders Timell under många år. Under några år därefter var han programledare för Rix Morronzoo tillsammans med Brita Zackari och Marko "Markoolio" Lehtosalo. Han ledde också podcasten Adam & Kompani med Vanessa Falk och Daniel Breitholtz.


Den 15 april 2020 avled Adam Alsing i sviterna av corona. Han blev 51 år gammal. 

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.